Loading...
 Start Page

Η ΜΟΝΑΔΑ ΜΑΣ

 

Οι 1500 τ.μ εγκαταστάσεις μας αποπνέουν αίσθηση οικειότητας και ασφάλειας. Σεβόμενοι το χώρο και το χρόνο των φιλοξενούμενών μας η μονάδα, με δυνατότητα φιλοξενίας 20 κλινών, διαθέτει ευρύχωρα, λειτουργικά, καλαίσθητα και πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια με δυνατότητα επιλογής θέας. Μοντέρνοι, άνετοι, εσωτερικοί και εξωτερικοί κοινόχρηστοι χώροι παραμονής και ψυχαγωγίας όπως βιβλιοθήκη, αίθουσα πολλαπλών δραστηριοτήτων, οπωρώνας και κήπος.

Πρόσθετες παροχές

  • Ζεστό νερό σε 24ωρη βάση.
  • Αυτόνομο σύστημα ψύξης-θέρμανσης.
  • Σύστημα ενδοεπικοινωνίας και κλήσης επείγουσας βοήθειας
  • Δορυφορική τηλεόραση.
  • Ενσύρματη και ασύρματη υψηλών ταχυτήτων πρόσβαση στο διαδίκτυο
  • Δυνατότητα φιλοξενίας κατοικίδιου σε ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο κατόπιν συνεννόησης.

Οι χώροι μας προστατεύονται από συστήματα πυρανίχνευσης και πυρόσβεσης. Επίσης ενδείκνυνται για άτομα με κινητικά προβλήματα καθώς διαθέτουν ασφαλές δάπεδο, μπάρες στήριξης, μεγάλες πόρτες, ειδικά διαμορφωμένα WC.

Στη μονάδα μας μπορούν να απευθυνθούν:

Αυτοεξυπηρετούμενα άτομα που επιθυμούν να παραμείνουν κοινωνικά ενεργά, απολαμβάνοντας επιπλέον ιατρική, νοσηλευτική και ψυχοκοινωνική φροντίδα.

Μη αυτοεξυπηρετούμενα άτομα τα οποία χρίζουν 24ωρης επίβλεψης και ειδικής φροντίδας. Άτομα που επιθυμούν να φιλοξενηθούν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Η διαμονή στην Αφροδίτη μπορεί να είναι ολιγοήμερη ή μόνιμη και δεν υπάρχει καμία χρονική δέσμευση.

Άτομα που επιθυμούν να περνούν την ημέρα τους δημιουργικά στη μονάδα μας απολαμβάνοντας όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες με δυνατότητα επιστροφής στο χώρο κατοικίας τους.

Υπηρεσίες φροντίδας:

Καθημερινή φροντίδα ατομικής υγιεινής, βοήθεια στο λουτρό, στην ένδυση και στη  σίτιση ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε φιλοξενούμενου.

Εξατομικευμένο πρόγραμμα ημερήσιας διατροφής σε συνεργασία με εξειδικευμένο διατροφολόγο που αποτελείται από τρία γεύματα και ενδιάμεσα ροφήματα, σνακ και φρέσκα φρούτα.

Καθημερινή καθαριότητα δωματίων και κοινόχρηστων χώρων, φροντίδα ιματισμού και ατομικού ρουχισμού.

24ωρη νοσηλευτική φροντίδα από έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό. Χορήγηση και παρακολούθηση φαρμακευτικής αγωγής.

Ιατρική φροντίδα από ειδικό παθολόγο και συνεργασία με ιατρούς άλλων ειδικοτήτων εφόσον παραστεί ανάγκη.

Ψυχοκοινωνική υποστήριξη από εξειδικευμένο προσωπικό ,ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό.

Φυσικοθεραπεία, κινησιοθεραπεία από καταρτισμένο φυσικοθεραπευτή και συνεργασία με άλλους ειδικούς θεραπευτές.

Υπηρεσίες καλλωπισμού και ευεξίας.

Δραστηριότητες:

Στην Αφροδίτη έχουμε σχεδιάσει για εσάς πλήθος δραστηριοτήτων, γεμίστε δημιουργικά τον χρόνο σας, γνωρίστε νέο κόσμο και ανακαλύψτε καινούριες δεξιότητες! Ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων ανάλογα με τις επιθυμίες ή την κλίση σας σε ομαδικό ή ατομικό επίπεδο όπως ζωγραφική, πλέξιμο, κέντημα, χειροτεχνίες, κατασκευές, μαγειρική, ζαχαροπλαστική, κηπουρική κ.α. Ομάδες χορού και χορωδίας. Διοργάνωση μουσικών και κινηματογραφικών βραδιών. Επιτραπέζια παιχνίδια, παζλ και σταυρόλεξα. Δραστηριότητες που θα σας βοηθήσουν να περάσετε δημιουργικά και ευχάριστα το χρόνο σας, να κοινωνικοποιηθείτε και να παραμείνετε ενεργοί!

Δυνατότητα εκκλησιασμού και συμμετοχή σε θρησκευτικό κύκλο για όσους το επιθυμούν.

Προγράμματα νοητικής ενδυνάμωσης και ομάδες ψυχοκοινωνικής στήριξης.

Συμμετοχή σε ομαδικά και ατομικά προγράμματα γυμναστικής και φυσικοθεραπείας.

Ύπαρξη βιβλιοθήκης με μια σημαντική γκάμα βιβλίων όλων των κατηγοριών καθώς επίσης ημερήσιος τύπος και περιοδικά για ενημέρωση. Διαθέσιμη γραφική ύλη για όποιον επιθυμεί να διατηρεί ημερολόγιο ή να ασχοληθεί με τη συγγραφή. Πρόσβαση σε Η/Υ και επαφή με τις νέες τεχνολογίες για όσους δεν γνωρίζουν και επιθυμούν να μάθουν. Προβολές ντοκιμαντέρ και ομιλιών ενημερωτικού χαρακτήρα.

Προγραμματισμός εξόδων τόσο για καφέ και φαγητό όσο και για τα ψώνια σας. Επισκέψεις σε μοναστήρια, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Οργάνωση περιπάτων σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους της κοινότητας. Θαλάσσια μπάνια σε παραλίες της ευρύτερης περιοχής. Συμμετοχή σε ψυχαγωγικές εκδηλώσεις  και τοπικά δρώμενα κοινωνικού και πολιτιστικού χαρακτήρα. Οργάνωση εκδρομών σε μέρη με ιδιαίτερη ιστορική, τουριστική ή και θρησκευτική αξία.

Aγ. Στεφάνου 5, Σαραβάλι, Τ.Κ. 26500, Πάτρα, Ελλάδα
Τηλέφωνο: 2610 520523

Βρείτε μας στο Facebook:

Copyright © 2013 - 2024 ΑΦΡΟΔΙΤΗ - Γηροκομείο, Οίκος ευγηρίας, Πάτρα